OMG

Italiaanse regio Lazio betaalt je 2000 euro als je daar trouwt

foto: Shutterstock/IVASHstudiofoto: Shutterstock/IVASHstudio
  1. Newschevron right
  2. Italiaanse regio Lazio betaalt je 2000 euro als je daar trouwt

Altijd al gedroomd van een Italiaanse bruiloft? Dan is dit je kans. De Italiaanse regio Lazio betaalt koppels die daar komen trouwen maar liefst 2000 euro. Dit schrijft de Britse krant The Guardian.

'Lazio in Love'

Oké, de volledige bruiloftskosten ga je er waarschijnlijk niet mee dekken, maar je kan wel een deel van de gemaakte kosten aftrekken. De regio in het midden van Italië heeft het initiatief 'Lazio in Love' opgezet om de huwelijksindustrie een boost te geven. Tijdens de pandemie vonden er namelijk een stuk minder bruiloften plaats.

Bonnetjes

Het initiatief is ook geldig als je buiten Italië woont. Voel jij er iets voor om je grote liefde het ja-woord te geven in Rome? Iedereen die tussen 1 januari en 31 december 2022 in Lazio trouwt, kan 2000 euro ontvangen. Het enige wat je hoeft te doen, is de regionale overheid maximaal vijf bonnetjes laten zien om te bewijzen dat je geld hebt besteed aan bloemstukken, een weddingplanner, een prachtige locatie of een heerlijk diner.

Tien miljoen euro

Zorg dat je er op tijd bij bent, want de geldvoorraad is niet oneindig. De regio heeft tien miljoen euro voor deze actie uitgetrokken. Lever je jouw bonnetje eind december in? Dan kan het zomaar gebeuren dat de trouwpot leeg is en je die 2000 euro mogelijk misloopt.

Ster advertentie
Ster advertentie