Video

Saïda over jong trouwen: "Ik denk dat ik mezelf onder druk zette"

  1. Newschevron right
  2. Saïda over jong trouwen: "Ik denk dat ik mezelf onder druk zette"

De kosten van een bruiloft kunnen heel snel hoog oplopen. Toch zijn er steeds meer jonge koppels die de meest uitbundige huwelijksfeesten geven om indruk te maken op hun omgeving. Dat brengt ook met zich mee dat sommige koppels, ondanks dat ze ongelukkig zijn, bij elkaar blijven om hun omgeving de indruk te geven dat alles goed gaat. In FunX Beseft onderzoekt Ouassima waar deze sociale druk vandaan komt en of het wel verstandig is om op jonge leeftijd te trouwen.

Sociale druk

Saïda was 21 jaar oud toen ze voor het eerst trouwde. Ondanks dat ze zich na verloop van tijd ongelukkig voelde in haar huwelijk voelde ze toch een bepaalde sociale druk om toch bij haar ex-man te blijven. "Ik denk dat ik mezelf onder druk zette, want ondanks dat ik toen ongelukkig was, zei ik tegen mezelf: 'Je gaat toch niet scheiden? Dat doe ik mijn ouders toch niet aan?'. Mijn ouders hebben nooit tegen mij gezegd dat ik niet mag scheiden ongeacht wat er gebeurt in je huwelijk. Ik stond nooit stil bij wat ik wil, maar wel bij wat mijn omgeving wil."

Trouwen is belangrijker dan de bruiloft

Weddingplanner Renate Baldoe ziet ook dat met name jonge koppels zich in de schulden werken om een grootse bruiloft te organiseren. Vaak doen ze dit, omdat andere jonge koppels hun huwelijk uitbundig vieren en dat proberen te overtreffen. "Sommige koppels sluiten zelfs een lening af om te kunnen trouwen. Persoonlijk vind ik dat je het moet doen met wat je hebt. Het trouwen is belangrijker dan de bruiloft. Het draait uiteindelijk om de verbintenis die je aangaat met je partner."

Check de gehele aflevering hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie