OMG

Meisjes vast op levensgevaarlijke rivier in India door het maken van selfies

foto: Videostill Hindustan Times
  1. Newschevron right
  2. Meisjes vast op levensgevaarlijke rivier in India door het maken van selfies

Het maken van een selfie kan in sommige gevallen levensbedreigend zijn. Twee meiden, gevangen in de rivier Pench in India, waren druk bezig met selfies maken toen ze plots werden verrast door een sterke stroming. Een grote groep politiemensen, autoriteiten en dorpelingen redde het tweetal uiteindelijk uit het water.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

picknick met foto's

Volgens de Hindustan Times heeft de politie verklaard dat een groep van zes meiden, allemaal uit Junnardeo, zo'n 50 kilometer verwijderd van het politiebureau gingen picknicken. Ze deden dat aan de oevers van de rivier de Pench bij het dorp Belkhedi. Twee van de meisjes wilden de picknick nóg leuker maken met een paar toffe foto's. Ze besloten de rivier te betreden. In het midden van de rivier was het de bedoeling een paar leuke foto's te maken terwijl ze op een rots zaten.

rivierwater

"Plotseling werden de meisjes omringd door het stijgende rivierwater", vertelt een van de leidinggevenden van de plaatselijke politie. "Hun andere vrienden werden bang en informeerden de politie."

"Een team van twaalf politiemensen, onder leiding van de adjunct-hoofdinspecteur van de politie, slaagde erin de meisjes te redden met de hulp van het lokale bestuur en ook enkele dorpelingen. De meisjes stonden een uur op de rots te midden van het kolkende water. Ze waren zo bang dat ze zelfs na hun redding nauwelijks konden praten."

selfies

Het maken van selfies leidt wel vaker tot verhalen die wereldwijd worden opgepakt. Zo kwamen er in 2019 twee boswachters in het nieuws door hun fantastische selfie met een stel gorilla's. Foto's en selfies met een dodelijke afloop zijn helaas ook niet meer uniek: in januari van dit jaar kwam een influencer nog om het leven toen zij bij het maken van een foto bij een klif naar beneden viel.

Ster advertentie
Ster advertentie