OMG

Amazon baas Jeff Bezos koopt duurste huis in LA ooit

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Amazon baas Jeff Bezos koopt duurste huis in LA ooit

Maar liefst 165 miljoen dollar heeft de Amerikaanse multimiljardair Jeff Bezos neergelegd voor zijn nieuwe huis. Hij heeft het huis gekocht van de zakenman David Geffen die het jaren geleden had gekocht voor slechts 47,5 miljoen dollar. Er is nog nooit zoveel geld betaald voor een huis in de Amerikaanse stad Los Angeles.

Extreme luxe

De luxe villa werd in 1930 gebouwd door Jack warner, oprichter van Warner Bros studios. Het huis is ruim 1200 vierkante meter en heeft meerdere terrassen, tuinen, twee gastenverblijven, drie serres, een tennisveld, zwembad en golfterrein. Van binnen is het ook erg mooi zoals te zien is op een aantal foto’s van architecturaldigest. Als extraatje schijnt het dat er in het huis de houten vloer ligt waar Napoleon zijn vrouw ten huwelijk vroeg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Rijkste man ter wereld

Ondanks zijn scheiding van afgelopen jaar, waardoor zijn vermogen werd gehalveerd, is Bezos nog steeds de rijkste man ter wereld met een vermogen van 131 miljard dollar. Hij zou recent 4,1 miljard aan aandelen van zijn bedrijf Amazon hebben verkocht om nieuwe investeringen te doen. Zo betaalde hij laatst 50 miljoen dollar voor een kunstwerk van Ed Rusha.

Ster advertentie
Ster advertentie