OMG

4-jarige tweeling dood gevonden in houten speelgoedkist

foto: Facebook: Sadie Myers
  1. Newschevron right
  2. 4-jarige tweeling dood gevonden in houten speelgoedkist

Sadie Myers, een moeder van vier kinderen, heeft een boekje opengedaan over een tragisch voorval dat zich onlangs heeft afgespeeld. Zo laat ze via een bericht op Facebook weten dat ze haar tweeling van vier jaar oud levenloos heeft gevonden in een houten speelgoedkist. Sadie dacht dat haar kinderen 's ochtends, zoals wel vaker, lekker met elkaar aan het spelen waren. Haar zoontje kwam er echter achter dat ze zichzelf op een uiteindelijk fatale plek hadden opgesloten. Ze deelt haar verhaal om anderen te behoeden voor een zelfde soort scenario.

'Tweelingending'

Aurora en Kellan Star overleden op 25 augustus. Het tweetal werd de avond ervoor door hun vader naar bed gebracht om te gaan slapen. Moeder Sadie kwam die avond laat thuis van haar werk en nam nog een kijkje bij haar kinderen, voordat ze vervolgens haar avondeten opat en zelf ook naar bed ging.

De volgende ochtend zou de tweeling vroeg in de ochtend wakker geworden zijn om te gaan spelen. "Dat deden ze wel vaker en is echt een 'tweelingending', denk ik." Volgens Sadie vallen haar kinderen normaal gesproken daarna uit zichzelf weer in slaap. "Vaak op een gekke plek in hun kamer met overal speelgoed." Sadie had er niet bij stilgestaan dat er een locatie in de kamer was waar haar kinderen beter niet in slaap konden vallen. "Vrijdagnacht was de gekke plek waar ze tegen elkaar aan kropen hun grote speelgoedkist van cederhout, waar we normaal al hun knuffels in doen. Maar toen gebeurde er iets verschrikkelijks."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overleden in speelgoedkist

Tijdens het slapen zou de deksel van de houten kist op de een of andere manier dichtgevallen zijn. "Waarschijnlijk moet één van hen bewogen of geschopt hebben. Iets wat ik niet wist, en velen anderen ongetwijfeld ook niet, is dat sommige houten speelgoedkisten eenmaal gesloten zowel luchtdicht als geluiddicht zijn." De tweeling zou vervolgens overleden zijn. "Terwijl ze sliepen, dicht tegen elkaar aan gekropen, kwamen ze beetje bij beetje zonder zuurstof te zitten", aldus Sadie, die ervanuit gaat dat haar kinderen niet geleden hebben. "Ze zijn vermoedelijk zacht ingeslapen."

Gevonden door broer

Op de dag van het incident was Sadie de hele ochtend al in paniek opzoek naar haar 4-jarige tweeling. Ze zag namelijk alleen haar twee oudste jongens buitenspelen en trof de jongsten niet in hun bed aan. Uiteindelijk kwam haar zoon Axton tot de ontdekking dat zijn broertje en zusje in de speelgoedkist zaten. Het nietsvermoedende kind had de ernst van de zaak op dat moment niet door. "Mama, ik heb ze gevonden. Ze zijn zo gek: ze liggen te slapen in de speelgoedkoffer", riep hij. Sadie wist wel meteen dat het goed mis was. Ze wil anderen er dan ook graag op wijzen op te passen met zware houten kisten. "Hopelijk wordt zo voorkomen dat nog meer kinderen onnodig sterven."

Groot verdriet

Sadie kan haar verdriet niet op. Sinds het bekendmaken van de gebeurtenis post ze meerdere malen per dag foto's van en boodschappen aan haar overleden kinderen. Ze voelt zich dan ook schuldig en heeft het gevoel dat ze als moeder tekort is geschoten vanwege de tragische gebeurtenis. Haar zus, Deanna Myers, heeft een GoFundMe-pagina geopend om de familie te steunen. "Dit is het meest verschrikkelijke en pijnlijke wat een ouder, broer of zus kan meemaken", legt ze uit. Inmiddels is er al 40.000 dollar ingezameld.

Ongeval of misdrijf

De politie van Jacksonville in Florida heeft ook gereageerd op het incident. In een verklaring laten ze weten dat ze bezig zijn met een onderzoek. "We werken samen met onze partners van de lijkschouwing om de doodsoorzaak vast te stellen. Op dit moment weten we niet of het om een ongeval gaat of dat er sprake is van een misdrijf. Tot op heden is er in ieder geval niemand aangeklaagd."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie