Up 2 Date

16-jarig meisje doodgestoken na ruzie over zoetzure saus bij McDonald's

foto: YouTube: WUSA9
  1. Newschevron right
  2. 16-jarig meisje doodgestoken na ruzie over zoetzure saus bij McDonald's

In de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. is een 16-jarig meisje doodgestoken na een ruzie over zoetzure saus. Het steekincident vond plaats voor de ingang van een filiaal van McDonald's.

Zoetzure saus

Washington Top News meldt dat drie meiden voor het restaurant ruzie maakten na onenigheid over de zoetzure saus. Het slachtoffer, Naima Liggon, viel samen met een vriendin een ander 16-jarig meisje aan, dat in eerste instantie niet terugvocht. Toen Liggon en haar vriendin op het punt stonden om een auto in te stappen, benaderde het 16-jarige meisje Liggon waarna ze haar in haar buik en borst stak. Na een melding snelden de lokale hulpdiensten naar de plaats delict en werd Liggon met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bezweek ze aan haar verwondingen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zelfverdediging

De minderjarige verdachte werd in de buurt van de plaats delict aangehouden met het mes nog in haar bezit. Haar advocaat pleitte afgelopen maandag tijdens een hoorzitting voor haar vrijlating en claimde dat zijn cliënt handelde uit zelfverdediging en geen crimineel verleden heeft. De rechter ging daar echter niet in mee: "Aan het eind van de dag is iemand dood vanwege een ruzie over saus."

'Zinloos'

De moeder van het slachtoffer noemde het steekincident "zinloos". "Ik snap niet hoe een gevecht over zoetzure saus of elk ander onderwerp kan resulteren in een moord", aldus Joy Liggon tegenover Washinton Top News. "Naima was mooi, slim, grappig en uniek. Ze hield van het leven", voegde ze eraan toe.

Hoorzitting

De rechter bepaalde tijdens de hoorzitting dat de dader voorlopig nog in hechtenis moet blijven. De 16-jarige wordt verdacht van doodslag met voorbedachte rade, zware mishandeling en het bezitten van een verboden wapen. Aanstaande vrijdag moet ze weer voor de rechter verschijnen.

Ster advertentie
Ster advertentie