Up 2 Date

32-jarige man opgepakt in verband met schietpartij McDonald's in Zwolle

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 32-jarige man opgepakt in verband met schietpartij McDonald's in Zwolle

De politie heeft een 32-jarige man opgepakt in verband met de fatale schietpartij in een McDonald's-vestiging in Zwolle. Daarbij kwamen afgelopen woensdagavond twee broers om het leven.

Verdachte heeft zich gemeld

De politie meldt dat de verdachte zich gisteravond heeft gemeld op het politiebureau in Deventer. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident en zijn exacte rol daarin wordt momenteel onderzocht door een Team Grootschalige Opsporing. De politie wil verder geen informatie geven over de identiteit van de verdachte en sluit niet uit dat er nog meer verdachten betrokken zijn bij de schietpartij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fatale schietpartij

De slachtoffers van het fatale incident waren twee broers van 57 en 62 jaar oud en kwamen uit Zwolle. Een familielid van hen, en andere bronnen, meldde aan De Telegraaf dat het om de broers Ali en Huseyin Torunlar gaat. De twee zaten in het fastfoodrestaurant aan de Floresstraat te eten toen rond 18.00 uur de schutter de McDonald's binnenkwam. Hij zou volgens getuigen wat hebben besteld en vervolgens plaats hebben genomen naast de mannen. Niet lang daarna opende hij het vuur op hen, waarna er grote paniek ontstond. In de McDonald's-vestiging waren op dat moment naast het personeel tientallen gasten aanwezig die naar buiten probeerden te vluchten.

Gerichte actie

Het is nog onduidelijk wat de toedracht is van de schietpartij, maar volgens de politie zou het een gerichte actie zijn geweest. Na de gebeurtenis hield de politie een klopjacht op de dader. Agenten liepen met kogelvrije vesten rond in de omgeving van de McDonald's en er vloog een politiehelikopter boven de stad. De politie roept getuigen op om zich te melden en heeft slachtofferhulp ingeschakeld.

Ster advertentie
Ster advertentie