OMG

"Dodental aardbeving Nepal kan oplopen tot boven 10.000"

  1. Newschevron right
  2. "Dodental aardbeving Nepal kan oplopen tot boven 10.000"
De Nepalese premier Koirala zegt in een interview met Reuters dat het dodental door de aardbeving in Nepal kan oplopen tot boven de 10.000. Hij vraagt daarin het buitenland opnieuw om hulp en dan met name tenten en medicijnen. Artsen hebben NOS-correspondent Joeri Boom verteld dat ze vooral behoefte hebben aan injectienaalden en infusen.

Drone filmt hoofdstad Kathmandu na aardbeving



Reddingsteams

Tot nu toe zijn er 4349 lichamen geborgen na de verwoestende aardbeving. Ruim 8500 mensen raakten gewond. Ondanks de vele reddingsteams moeten de reddingswerkers soms dramatische keuzes maken. Een jong meisje vertelde correspondent Joeri Boom hoe haar oom één van die ongelukkigen was:

Dramatische keuzes

"Ik kwam gisteravond een meisje tegen bij een ingestort hotel. Onder het puin lag haar oom. Ze wist zeker dat ze hem had horen steunen, dus dat hij nog leefde. Reddingswerkers kwamen kijken, maar een straat verderop lagen meer levenden onder het puin, dus ze maakten een dramatische keuze en gingen eerst daar aan de slag."


Nederlanders vermist

Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet al weten dat er nog geen berichten zijn van Nederlandse slachtoffers. Wel worden er Nederlanders vermist: De Telegraaf meldt dat broer en zus Stef (25) en Sofie (23) uit het Gelderse Winssen zijn vermist in Nepal. De familie hoopt op een teken van leven: "Je ziet de beelden van Kathmandu, maar je weet dat het in de afgelegen gebieden nog veel erger is." Ze hebben een dag voor de aardbeving voor het laatst contact gehad met Stef en Sofie.


Bergbeklimmers verrast

Wat doe je als de aardbeving extreme lawines veroorzaakt en jij op een bergtop zit? Ook bergbeklimmers kwamen voor een verrassing te staan.

Ster advertentie
Ster advertentie