OMG

Thais nationaal park stuurt afval per post terug naar vervuilende toeristen

foto: Facebook: TOP Varawut
  1. Newschevron right
  2. Thais nationaal park stuurt afval per post terug naar vervuilende toeristen

De beheerders van het Khao Yai National Park in Thailand zijn helemaal klaar met toeristen die de boel vervuilen met hun afval. Afgelopen week was er zoveel troep achtergelaten, dat de minister van Milieu opdracht gaf om het in te pakken en terug te sturen naar de vervuilers. "We hebben al uw afval verzameld in een doos en naar uw huis gestuurd als souvernir en als les om nooit meer zomaar overal je afval rond te strooien", stond er op het bijbehorende briefje.

Aangifte

De adresgegevens van de bezoekers van het park zijn opgeslagen in het reserveringssysteem. Zo kon makkelijk worden uitgezocht wie er verantwoordelijk is voor het afval. Naast het pakketje is er ook aangifte tegen de vervuilers gedaan wegens het overtreden van de National Park Act. Zij kunnen mogelijk nog een boete verwachten.

Schadelijk

Volgens de minister konden de bezoekers gewoon gebruik maken van de aanwezige vuilnisbakken. "De autoriteiten hebben de bezoekers in alles voorzien. Ze hadden hier alleen moeten komen om van de mooie natuur te genieten. We hadden nooit gedacht dat ze ons zouden achterlaten met zoveel vuilnis", zegt hij tegen The Thaiger. Op Facebook maakt hij de regels nog even duidelijk en benadrukt hij hoe belangrijk het is om zorgvuldig met de natuur om te gaan. Achtergelaten rommel kan namelijk dodelijk zijn voor de dieren in het gebied die op zoek zijn naar eten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populaire plek

Het Khao Yai National Park staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is een van de grootste nationaal parken van het land. Door de vele watervallen en wilde dieren is het een populaire bestemming voor buitenlandse toeristen en dagjesmensen uit Bangkok. Een van de watervallen diende als locatie voor scenes uit de beroemde film The Beach met Leonardo DiCaprio uit 2000.

Ster advertentie
Ster advertentie