OMG

Hackers eisen 750.000 euro losgeld van gemeente Hof van Twente

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Hackers eisen 750.000 euro losgeld van gemeente Hof van Twente

Een criminele groep hackers heeft de computersystemen van de Overijsselse gemeente Hof van Twente gegijzeld en wil 750.000 euro losgeld om de bestanden weer vrij te geven. Dat schrijft De Volkskrant na contact te hebben gehad met de hackers.

40 terabyte aan informatie

De groep claimt 40 terabyte aan back-upbestanden in handen te hebben, waaronder gemeentelijke informatie, e-mails, en persoonlijke gegevens van burgers. Tijdens de aanval vernietigden de hackers 24 virtuele servers van de gemeente Hof van Twente. Back-upsystemen werden gegijzeld en op slot gezet. De hackers eisen 50 bitcoins om de gemeente weer toegang te geven tot de systemen.

Geen contact met politie

De gemeente en politie hebben nog geen contact opgenomen met de hackers. Er wordt eerst nog onderzoek gedaan om te kijken wat er precies weg is. Vorige week kwam de hack aan het licht toen medewerkers van de gemeente niet meer konden inloggen. "Er werd duidelijk dat er sprake is van onbekende derden die zich toegang hebben verschaft tot onze systemen en de gegevens op al onze servers voor ons ontoegankelijk hebben gemaakt", zei een woordvoerder toen.

Ster advertentie
Ster advertentie