OMG

Man klaagt ex-vriendin aan wegens gehoorschade na kus op zijn oor

foto: Foto ter illustratie / ANP
  1. Newschevron right
  2. Man klaagt ex-vriendin aan wegens gehoorschade na kus op zijn oor

Een man heeft zijn ex-vriendin voor de rechter gebracht omdat hij blijvende gehoorschade heeft opgelopen na een intense kus midden op zijn oor. Hij hoort nu constant een vervelende piep en geeft zijn ex-vriendin daar de schuld van.

Kus op het oor

Het stel ging begin oktober samen naar een concert, samen met de 11-jarige zoon van de vrouw. De volgende ochtend werden ze wakker in een hotel. De man gaf zijn toenmalige vriendin wat kusjes in haar nek en op haar oor. Volgens de vrouw raakte de laatste kus haar linkeroor. Ze vertelde meteen dat ze dit niet prettig vond, maar de man reageerde met ''maak je niet zo druk''.

Gehoorschade

Om hem te laten begrijpen hoe vervelend het voelde, besloot de vrouw een soortgelijke kus op zijn oor terug te geven. Tijdens de rechtszitting in Den Haag benadrukte ze dat de kus niet bedoeld was om hem pijn te doen, maar eerder om te zien of hij ook het onaangename gevoel zou ervaren. Ze voelde zich namelijk niet serieus genomen door de man.

De man liep gehoorschade op, inclusief tinnitus, zoals vermeld staat in de uitspraak. Daarnaast kwam de relatie flink onder druk te staan. Twee weken na het incident met de kus hebben ze besloten om uit elkaar te gaan.

Aangeklaagd

De man, die werkzaam is als plastisch chirurg, heeft zijn ex-vriendin kort daarna aansprakelijk gesteld voor zijn gehoorschade. Hij beweert dat hij zijn werk niet meer volledig kan uitoefenen en nu voor 40 procent arbeidsongeschikt is. In zijn eerdere verklaring zei hij: ''Ze gaf mij een keiharde kus recht in de gehoorgang van mijn linkeroor. Ik hoorde smak in mijn oor. Het was vreselijk. Ik had geen pijn, maar ik hoorde wel direct suizen. Ik hoorde alles heel dof.''

Na de rechtszaak in Den Haag werd het verzoek van de man om zijn ex-vriendin aansprakelijk te stellen voor de opgelopen schade afgewezen. De rechter oordeelde dat de vrouw alleen onrechtmatig zou hebben gehandeld als ze wist (of had moeten weten) dat de kans op schade voor haar vriend groot was door de kus. In dit geval was dat niet zo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kleine kans

Henri Marres, voorzitter van de KNO-vereniging vertelt aan het AD dat de kans dat tinnitus wordt veroorzaakt door een kus op het oor ''heel klein'' is. Een kus kan volgens hem wel een lawaaitrauma veroorzaken. Dit zou eventueel kunnen leiden tot tinnitus.

Ster advertentie
Ster advertentie