STER Advertentie
STER Advertentie

11-jarige held begint bedrijf dat gratis sokken uitdeelt aan daklozen

11-jarige held begint bedrijf dat gratis sokken uitdeelt aan daklozen

Donderdag 12 januari 2017 - 11:53 uur

|

Door:

Elize

De koude winter van Detroit is een lastige periode voor de daklozen die niet even binnen de warmte op kunnen zoeken. De 11-jarige Rudy vindt dat vreselijk om te zien en wil de daklozen laten weten dat er ook mensen zijn die wél om hen geven. Daarom riep hij zijn familie op om de daklozen te helpen. Dat doet hij door sokken uit te delen. Inmiddels is dat uitgelopen op een klein bedrijfje: Rudy's Sock Drive.

Sokkenproject

Een jaar geleden begon Rudy "The Sock Man" met zijn sokkenproject. Hij kwam op het idee toen zijn moeder op Facebook zag dat sokken het meest nodige en minst gedoneerde kledingstuk waren. Inmiddels heeft hij duizenden dozen vol met sokken verzameld.

"Ik zag een man met veel te kleine schoenen en geen sokken aan. Hij had een bord waarop stond 'help ik heb schoenen en sokken nodig'. Ik vind het verschrikkelijk om mensen te zien zonder de spullen die ze nodig hebben om te overleven."

wijze woorden

De getalenteerde jongen gaat naar school, maakt muziek, zit op basketbal en runt daarnaast ook nog samen met zijn ouders Rudy's Sock Drive. Zijn hulp wordt heel erg gewaardeerd op de straten van Detroit. 

"Er is maar één man nodig om de wereld te veranderen."

En naast het uitdelen van sokken, geeft Rudy ook knuffels aan de daklozen en gaat hij met hun in gesprek. Hoewel hij nog maar 11 jaar is, deelt hij graag zijn wijze woorden met de wereld.

"Het gaat niet om mij. Die dakloze is iemands moeder, zus of broer. Je weet niet hoeveel je hebt, totdat je het verliest. "

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Hoe een K3-song viraal gaat als de drilltrack '3K' van Gofast, Barbersoess en Chiraqxel

  • Nieuwe bodycam-beelden arrestatie George Floyd: 'schiet me alsjeblieft niet neer'

  • Famke Louise Instagram-official met nieuwe lover Trè Samuels

  • Amsterdam onthult boete bij overtreden mondkapjesplicht

  • 14-jarige jongen pleegt zelfmoord op AZC-terrein

  • RIVM: Negatief reisadvies voor Rotterdam is onterecht