STER Advertentie
STER Advertentie

Telefoonverbod op fiets gaat in vanaf 2019

Telefoonverbod op fiets gaat in vanaf 2019
ANP Foto

Woensdag 8 augustus 2018 - 16:38 uur

Je kent het wel: je bent aan het fietsen met je telefoon in de hand om even snel een appje of spraakmemo te versturen óf een belletje te plegen. Volgend jaar zal het gebruik van de smartphone op de fiets strafbaar gesteld worden. Het telefoonverbod voor fietsers wordt volgens Cora van Nieuwenhuizen (minister Infrastructuur en Waterstaat) alsnog in 2019 ingevoerd.

Geen wetvoorstel?

Een woordvoerder beweerde door middel van een artikel in de Telegraaf dat de plannen van de minister op zich laten wachten. Ook zou de kans steeds kleiner zijn dat de wet in 2019 in zal gaan, omdat er nog geen wetsvoorstel naar de Tweede Kamer is gestuurd. Van Nieuwenhuizen reageert op het bericht: 
Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een grote zorg

Van Nieuwenhuizen noemde de smartphone op de fiets in 2017 nog een grote zorg. "We zien dagelijks de slingerende fietsers en automobilisten." Het gebruik van de telefoon in de auto is al verboden, maar op de fiets nog niet. In 2017 vielen er 206 doden bij ongevallen op de tweewieler. Overigens gaat het daarbij niet alleen om 'bellers', maar ook om wielrenners en ouderen op gevaarlijk snelle e-bikes.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.omg.38533-telefoonverbod-op-fiets-gaat-in-vanaf-2019"}