OMG

Man redt 94 levens met pensioengeld waar hij auto mee wilde kopen

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Man redt 94 levens met pensioengeld waar hij auto mee wilde kopen

De gepensioneerde alarmcentralemedewerker Luis Garcia wilde vorig jaar een gloednieuwe auto kopen van zijn spaargeld. Na al die jaren vond hij dat hij dat wel had verdiend. Toch besloot de Amerikaan op het laatste moment om iets veel mooiers met die $40.000 te gaan doen.

94 levens gered

Luis Garcia hoorde van een revolutionair nieuw medicijn dat het leven kon redden van mensen die een overdosis hadden genomen. De man die jarenlang telefoontjes had opgenomen bij de alarmcentrale besloot om al zijn geld daar in te steken. Hij kocht 800 dosissen van het medicijn dat Narcan heet en gaf het gratis weg. Op die manier heeft hij al het leven van 94 mensen gered.

DOden ontwaakt

Luis zegt dat hij nooit drugs heeft geprobeerd en ook nooit is gearresteerd: "Ik verdien geen geld aan de verslavingssector en ik ken ook niemand die verslaafd is, maar deze ziekte kan iedereen overkomen." De 52-jarige man zegt dat dit medicijn mensen terugbrengt uit de dood, zelfs nadat ze gestopt zijn met ademhalen. Het heeft volgens hem ook geen bijeffecten en daardoor wist hij direct wat te doen: "Ik wist dat dit de manier was waarop ik de gemeenschap wilde helpen."

Medicijn met korting

De 52-jarige gepensioneerde is nu een crowdfundingactie gestart om geld te blijven ophalen om meer van het medicijn te kunnen kopen. Binnen een jaar heeft hij al 30.000 dollar opgehaald. Zijn volgende plan is om een stichting op te richten waarmee hij het medicijn met korting kan kopen. Ondertussen blijft Luis Garcia trainingen geven in het gebruik van het levensreddende middel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

- Goed nieuws is geen nieuws? Nee hoor, bij FunX telt positief nieuws net zo goedl! #feelgoodfriday -

Ster advertentie
Ster advertentie