OMG

Café verhuist met gasten en al naar België om door te kunnen feesten

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Café verhuist met gasten en al naar België om door te kunnen feesten

Er werd afgelopen weekend weer treurig nieuws aangekondigd tijdens de persconferentie. 's Avonds uitgaan zit er voorlopig even niet meer in en ook voor een drankje kun je na 20:00 uur niet meer in de horeca terecht. Toch zijn er ondernemers die er alles aan doen om die maatregelen te omzeilen. Zo is er een café in het Brabantse Schijndel dat met gasten en al naar België verhuist om door te kunnen feesten.

Quote

We hebben het nagekeken, er zijn geen regels die verbieden wat wij doen.

Café-eigenaar de Sok

Met de bus naar België

In een Facebookbericht schrijft Café de Sok: "We hebben heel wat voor jullie moeten regelen, maar het is gelukt!" Wat het plan is? Gasten kunnen een kaartje kopen om daarmee aan het begin van de avond met de bus naar een tijdelijke locatie net over de grens vertrekken, waar ze vervolgens de hele avond kunnen feesten. "Met ons eigen personeel, eigen beveiliging en eigen dj's", aldus het bericht. Daarna wordt iedereen weer terug naar Nederland gebracht.

Zelf met de auto naar de Belgische locatie rijden mag niet. Daarnaast is een QR-code laten zien verplicht, net als je gedragen in de bus. "Kutten in de bus of in België is naar huis lopen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Net weer open

Aan Omroep Brabant vertelt de café-eigenaar het afgelopen jaar veel dicht te zijn geweest. "We waren net weer open tot middernacht en hadden daar ook de personeelsplanning op afgestemd, toen de nieuwe lockdown kwam." Hij had geen zin om alles weer dicht te gooien en af te blazen. "We zijn op de bonnefooi België ingereden en zijn gaan zoeken naar geschikte cafés."

Niet tegen de regels

Voorlopig zijn er twee avonden gepland. "Als de kaartverkoop een succes is, organiseren we het volgend weekend weer." Dat niet iedereen het met zijn plan eens is, snapt de eigenaar wel. "Maar we hebben het nagekeken, er zijn geen regels die verbieden wat wij doen." De vraag is natuurlijk wel of de coronaregels in België dit de komende periode blijven toestaan.

Ster advertentie
Ster advertentie