OMG

Kunstenaar raakt publiek met Disneyfiguren in oorlogsgebied

foto: Mokhallad Habib
  1. Newschevron right
  2. Kunstenaar raakt publiek met Disneyfiguren in oorlogsgebied

Kunstwerken van Disney in de huidige wereld vol oorlog, geweld en natuurrampen: dat is wat de Irakese kunstenaar Mokhallad Habib laat zien. RTL Nieuws plaatste het verhaal van de kunstenaar, die diep in het hart raakt met zijn Disney-kunstwerkjes, op Instagram.

Beiroet

Mokhallad laat tekenfilmfiguren zien in omstandigheden waar wij in Nederland over het algemeen niet te maken hebben of krijgen. Zo zien we Aladdin die met zijn Jasmine over een compleet door oorlog geterroriseerd Bagdad vliegen en Geest op een vluchtelingenboot. De kunstenaar komt zelf uit Babylon, Irak en woont op dit moment in de Libanese hoofdstad Beiroet.“Ik teken en maak al langere tijd illustraties", vertelt hij.

"De gedachte hierachter is dat ik iets met een boodschap wilde maken, iets unieks. Deze combinatie van bekende figuren en de realiteit hier sloeg erg aan, dus ik ben het door gaan zetten nadat ik er veel positieve reacties op kreeg.”

apotheker

Mokhallad is geen kunstenaar van beroep: in het dagelijks leven werkt hij als apotheker en hij is ook niet van plan om ooit van kunst zijn werk te maken. "Ik wil er geen geld aan verdien. Ik wil alleen maar positiviteit delen."

De kunstenaar houdt het niet alleen bij Disneyfiguren. Wie zijn site bezoekt vindt ook werk met onder andere Pokémon-figuurtjes en voetballer Luis Suarez. Prachtig toch?!

Ster advertentie
Ster advertentie