OMG

Van gevangene in isoleercel naar succesvolle operaster

foto: youtube/CBS This Morning
  1. Newschevron right
  2. Van gevangene in isoleercel naar succesvolle operaster

Ryan Speedo Green staat bekend als een van de grootste upcoming operasterren van Amerika, maar hij heeft een lang en zwaar pad moeten bewandelen om dit succes te bereiken. De 32-jarige bariton zat op jonge leeftijd al vast in een jeugdgevangenis en krijgt nog kippenvel als hij terugdenkt aan de isoleercel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moeder en broer bedreigen met mes

Ryan groeide op in Suffolk (Virginia), een buurt waar volgens hem ook veel drugsverslaafden leefden. Hij werd met de harde hand opgevoed door zijn moeder en had moeite om zijn emoties in bedwang te houden. Ryan was gewelddadig op school en ook thuis. Op 12-jarige leeftijd veranderde zijn leven nadat hij zijn moeder en broer dreigde neer te steken. Door die daad belandde hij in de jeugdgevangenis, een plek die uiteindelijk alles zou veranderen.

Isoleercel

Ryan Speedo Green vertelt in een openhartig interview met CBS dat hij zijn moeilijkste tijden beleefde in de isoleercel van de jeugdgevangenis. Dat vergeet hij nooit meer, want hij zat er vaak: "De isoleercel was het absolute dieptepunt uit mijn leven!" De jeugdgevangenis is uiteindelijk wel de plek geweest waar hij de knop om heeft kunnen zetten. Dankzij hulp en sturing van medewerkers van de jeugdgevangenis en oud-leraren wist hij zijn leven 180 graden te draaien.

aardig in de duisternis

"Ik herinner me nog goed dat de persoon die over mijn zaak ging, ondanks mijn woede, altijd aardig tegen mij was. Die persoon was vriendelijk voor me en dat is geweldig in de duisternis waar je op dat moment in zit", zei Ryan tegen CBS. Ook vertelt hij het verhaal over lerares Betty die altijd in hem geloofde: "De eerste keer dat ik haar ontmoette gooide ik een tafel naar haar. Betty stuurde mij niet terug naar huis, maar pakte mijn stoel af en zei dat ik dan maar op de grond moest studeren. Ze gaf mij een kans en bleef altijd in mij geloven."

Verliefd op de opera

Nadat Ryan vrijgelaten werd veranderde hij zijn hele leven, want de Amerikaan weigerde weer in de gevangenis te belanden. Hij ging ergens anders wonen en ging volop naar naschoolse programma's en activiteiten. Zo zat Ryan bij de latinclub en in het zangkoor. Na een bezoek aan het Metropolitan Opera in New York met zijn zangkoor, raakte hij verliefd: "Ik werd die dag verliefd op de opera en vertelde mijn zangcoach Robert Brown dat ik precies wist wat ik wilde met mijn leven. Ik wilde zingen in het Metropolitan Opera." In de jaren daarna deed hij er alles aan om op dat podium te geraken en dat lukte Ryan.

Rooskleurige toekomst

Jaren later hoor je de stem van Ryan Speedo Green in datzelfde Metropolitan Opera House vaak echoën op de muren. Hij is inmiddels 32 jaar oud, heeft een vrouw en kind en een geweldige operacarrière. Zijn toekomst is rooskleuriger dan ooit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie