STER Advertentie
STER Advertentie

Deze Bugatti heeft het snelheidsrecord voor straatauto's verbroken

Maandag 2 september 2019 - 20:11 uur

|

Door:

Burç

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Bugatti Chiron heeft het record voor straatauto's verbroken met een snelheid van 490 kilometer per uur! De snelheid van een normale Chiron wordt beperkt tot 420 kilometer per uur, maar met Bugatti’s testrijder Andy Wallace achter het stuur in een aangepaste Chiron en zonder snelheidsbeperking, wisten ze het record te verbreken.

Bugatti kon nog harder

Volgens bestuurder Andy Wallace kon de auto nog harder, maar was de baan waarop gereden werd - het testcircuit van Volkswagen - daar te kort voor. Volgens Wallace was de 500 kilometer per uur haalbaar geweest in de Nevada-woestijn. Volgens simulaties zou de auto zelfs 515 kilometer per uur aan moeten kunnen.

chiron1

Snelheidsbeperking

De snelheidsbeperking van de normale Bugatti Chiron is overigens iets dat vaker wordt gedaan in supercars. Natuurlijk is 420 kilometer per uur snel genoeg, maar de snelheidsbeperking heeft ook te maken met de slijtage van banden als je zo hard gaat rijden.

Speciale Chiron-reeks

De Bugatti Chiron die het record wist te verbreken is aerodynamisch aangepast. Ook levert de motor 100 pk extra vermogen. Toch is het geen prototype. Dit is de eerste auto uit een speciale reeks van Chirons die de koper aardig wat geld gaat kosten, als je je beseft dat een normale Chiron al tussen de 2,5 miljoen en 3,5 miljoen euro kost.

Lees ook: Bugatti sloopt wereldrecord van duurste auto met hypercar: La Voiture Noire

Geen officieel record

De topsnelheid van 490 kilometer per uur die door de Duitse TÜV gemeten is, is een nieuw record. Het telt alleen niet als een officieel record, want om in het Guinness Book of Records te komen, had Bugatti de snelheid in twee richtingen moeten laten meten.

chiron3

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • Republikeinen willen Netflix vervolgen om film 'Cuties'

  • 'Kim ten einde raad door Kanye's nieuwe tirade'

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Geen Sinterklaasintocht meer op Curaçao

  • Rapper YNW Melly kan de doodstraf krijgen