OMG

Enorme penisvormige ijsberg gaat viraal: "We noemen hem Dickie Berg"

foto: Facebook: Ken Pretty
  1. Newschevron right
  2. Enorme penisvormige ijsberg gaat viraal: "We noemen hem Dickie Berg"

Ken Pretty uit het plaatsje Dildo in Newfoundland heeft wel een erg toepasselijke ontdekking gedaan. De fotograaf spotte gisteren namelijk een gigantische penisvormige ijsberg. De ijsschots voor de oostkust van het Canadese eiland is met zijn 9 meter bovengemiddeld groot en een bron voor grappen op sociale media.

Bijzondere ijsschots

Op een windstille lentedag besloot de Canadese Pretty zijn drone de lucht in te sturen. Iets wat hij als fotograaf wel vaker doet om mooie beelden te maken van de ijsschotsen voor de kust. Vanaf het land zag Pretty al een aantal ijsschotsen voorbij drijven. "Maar toen ik met de drone eenmaal dichterbij kwam, realiseerde ik me dat de ijsschots verdacht veel leek op een, nou ja, weet je..." vertelt hij aan The Guardian.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dickie Berg

Pretty deelde de bijzondere beelden op social media en dat zorgde voor talloze reacties van zijn volgers. Mensen speculeerden onder de foto dat de ijsberg waarschijnlijk snel voorbij Dick's Cove, Newfoundland zou drijven. "Is dat waar baby-ijsbergen vandaan komen?", reageerde iemand. En: "global warming coming to fuck us", schreef weer een ander onder de Facebook post. Inmiddels heeft de bijzondere ijsschots zelfs zijn eigen naam gekregen: Dickie Berg.

Het is echt

Toch vinden sommige mensen het allemaal maar een sterk verhaal. Een penisvormige ijsberg voor het stadje Dildo? Dat moet haast een grap zijn. "De gelijkenis was zo duidelijk, dat veel mensen aannamen dat de beelden nep zijn", vertelt Pretty aan The Guardian. "Mensen geloven niet dat het echt is. Ze denken dat het gefotoshopt is. Maar ik kan je vertellen: het is echt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ijsbergwater

Dickie hoeft zich niet alleen te voelen. In de lente breken er regelmatig stukken ijs los van de ijsplaat van Groenland. De trek van de ijsbergen is de nummer één reden voor toeristen om in de lente naar het Canadese eiland af te reizen. Op dit moment zouden er zo'n 66 bergen voor de oostkust langsdrijven.

De ijsbergen, die in de schoonste wateren ter wereld drijven, worden in de lente door de Newfoundlanders geoogst. De bergen worden uit het water gehaald en gesmolten. Het ijswater wordt verpakt in flessen en over de hele wereld verkocht. In 2019 hebben dieven voor 9.000 dollar aan het prijzige ijsbergwater gestolen.

R.I.P

Een dag na de vondst van de bijzondere ijsberg is de bolle top van het gevaarte ingestort. De tragische gebeurtenis heeft tot minstens een herdenkingsvideo geleidt. "Weg maar niet vergeten. Voor altijd in ons hart", luidt het bijschrift.

Pretty vindt het vooral allemaal heel leuk. "Iedereen maakt zich tegenwoordig zorgen over de kosten van levensonderhoud", zegt hij. "Maar als deze berg een glimlach op de gezichten van mensen kan toveren, is het het allemaal waard."

foto: Facebook: Newfie World Order

Ster advertentie
Ster advertentie