OMG

Man gedood door eigen haan bij illegaal hanengevecht

  1. Newschevron right
  2. Man gedood door eigen haan bij illegaal hanengevecht

Bij een illegaal hanengevecht in de Indiase deelstaat Telangana is een man om het leven gekomen door zijn eigen haan. Het beestje was voor het gevecht uitgerust met een scherp mesje en stak daarmee in de lies van de eigenaar.

Geraakt in lies

Aan de poot van de haan werd een mes van zeven centimeter lang vastgemaakt. Toen het dier opvloog en wilde ontsnappen, probeerde de man zijn haan in bedwang te houden. Hierbij werd hij flink in zijn lies geraakt door het mes.

Overleden

De man is tijdens de weg naar het ziekenhuis overleden aan bloedverlies. De politie is momenteel op zoek naar vijftien mensen die betrokken waren bij het gevecht. De groep wordt verdacht van doodslag, illegale gokpraktijken en de organisatie van het gevecht. De haan is inmiddels ondergebracht op een boerderij.

Verboden

Hanengevechten zijn sinds 1960 verboden in India, maar worden vooral in plattelandsregio's nog veel georganiseerd. Dit is niet de eerste keer dat een haaneigenaar overlijdt tijdens een gevecht. Vorig jaar overleed een man toen hij in zijn hals werd geraakt door het mesje dat hij aan een haan had vastgebonden.

Ster advertentie
Ster advertentie