OMG

Japanse hoogleraar ontwikkelt 'likbaar' tv-scherm die smaak van eten nabootst

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Japanse hoogleraar ontwikkelt 'likbaar' tv-scherm die smaak van eten nabootst

De kans is groot dat je wel eens een kookprogramma hebt gekeken en moest watertanden van al die heerlijke gerechten die je voorbij zag komen. Als het aan hoogleraar Homei Miyashita ligt, is die tijd binnenkort voorbij. De Japanse hoogleraar heeft namelijk een 'likbaar' tv-scherm ontwikkeld, die de smaak van gerechten op het scherm kan nabootsen.

Combinatie van vloeistoffen

Ja, dat lees je goed. De beste man heeft een prototype van een televisiescherm ontwikkelt die elk gewenst smaakje kan produceren. Het apparaat, de zogenoemde Taste the TV (TTTV), bevat tien buisjes met verschillende vloeistoffen die een combinatie daarvan op het scherm spuit waardoor mensen kunnen proeven wat ze op tv zien. "Het doel is om mensen te laten ervaren hoe het is om bij een restaurant aan de andere kant van de wereld te eten", aldus Miyashita.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Favoriete smaken downloaden

Daarnaast denkt de hoogleraar van de Meiji Universiteit na over een platform waar koks zogenaamde 'proefcontent' kunnen maken. "Het is hetzelfde als luisteren naar je favoriete nummer of het kijken van je favoriete film. Ik hoop dat mensen in de toekomst hun favoriete smaken kunnen downloaden van restaurants waar ze graag zouden willen eten, ongeacht waar ze zich bevinden."

Commerciële variant

Miyashita vertelt dat hij het prototype van de TTTV helemaal zelf heeft geproduceerd en dat de productiekosten van een commerciële variant ongeveer 800 euro zouden bedragen. Helaas is het nog onbekend wanneer mensen wereldwijd hun meest geliefde smaken van het scherm af kunnen likken.

Ster advertentie
Ster advertentie