OMG

Rapper Timati koopt alle Russische vestigingen van Starbucks

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Rapper Timati koopt alle Russische vestigingen van Starbucks

Westerse bedrijven die zich hebben teruggetrokken uit Rusland worden een voor een overgenomen door Russische ondernemers. De Russische rapper Timati heeft samen met een horecaondernemer de circa 200 filialen van Starbucks in Rusland overgenomen.

Naam en logo

Dit nieuws maakte de 38-jarige artiest bekend via Instagram, dat in Rusland geblokkeerd is vanwege 'extremisme'. Starbucks sloot in mei definitief alle deuren als reactie op de Russische invasie van Oekraïne. De rapper wil niet te veel veranderen aan het concept, maar is op zoek naar een andere naam en een nieuw logo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanhanger van Poetin

Timati staat bekend als een trouwe aanhanger van president Poetin. Hij trad op bij verschillende bijeenkomsten van de president en verscheen bij de presidentsverkiezingen van 2012 en 2018 in campagnevideo's van Poetin.

McDonald's

Het is niet de eerste keer dat een westerse keten wordt overgenomen. Vorige maand opende een vervanger van de McDonald's met vrijwel dezelfde hamburgers en friet. Het fastfoodrestaurant heet nu Vkusno & tochka (Lekker & that's it).

Ster advertentie
Ster advertentie