Up 2 Date

'Na McDonald's besluit nu ook Starbucks uit Rusland te vertrekken'

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. 'Na McDonald's besluit nu ook Starbucks uit Rusland te vertrekken'

Na het vertrek van McDonald's lijkt nu ook Starbucks zijn winkels voorgoed te sluiten in Rusland. AP meldt dat het bedrijf dit via een memo heeft laten weten aan alle Russische medewerkers.

Salaris doorbetalen

Begin maart, na de Russische invasie in Oekraïne, kondigde Starbucks aan dat het de winkels open zou houden en alle winst zou doneren aan hulpverleningsinspanningen in Oekraïne. Maar niet veel later, nadat onder meer Coca-Cola, PepsiCo en McDonald's bekendmaakten alle activiteiten in Rusland stil te leggen, veranderde Starbucks van koers en besloot het ook tijdelijk alle winkels te sluiten.

De tijdelijke sluiting lijkt nu te veranderen in een definitief vertrek uit het land. Starbucks betrad de Russische markt in 2007 en beschikt over 130 winkels en bijna 2000 medewerkers in Rusland. De koffiegigant zal volgens AP de komende zes maanden het salaris van de werknemers blijven doorbetalen en hen helpen bij het vinden van een nieuwe baan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

McDonald's

Het vertrek van Starbucks volgt kort na de aankondiging van McDonald's om het land te verlaten. De fastfoodketen verkoopt alle winkels aan een Russische franchisenemer. Het bedrijf liet weten te concluderen dat "het voorbestaan van de onderneming in Rusland niet langer houdbaar is en niet overeenkomt met de waarden van McDonald's".

Ster advertentie
Ster advertentie