Up 2 Date

Russen openen 'eigen McDonald's' in gesloten filialen

foto: EPAfoto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Russen openen 'eigen McDonald's' in gesloten filialen

In Rusland is een vervanger van de McDonald's geopend met vrijwel dezelfde hamburgers en friet. De Amerikaanse fastfoodketen vertrok onlangs uit Rusland als reactie op de Russische invasie van Oekraïne.

Vkusno & tochka

Zondag is het eerste verbouwde filiaal geopend. De restaurants worden geopend op dezelfde locaties, met hetzelfde personeel én dezelfde producten op het menu. De naam en het logo van het fastfoodrestaurant is wel veranderd: de nieuwe naam is Vkusno & tochka (Lekker & that's it).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vetrek uit Rusland

McDonald's was 32 jaar actief in Rusland, maar in maart sloot de keten alle filialen na de Russische inval in Oekraïne. In mei liet de Amerikaanse fastfoodketen via een persbericht weten dat alle restaurants in Rusland worden verkocht. De keten telde meer dan 62.000 werknemers in het land. Alleen op sommige luchthavens en treinstations zijn er nog een paar McDonald's-restaurants. Vanwege een speciale franchiseovereenkomst konden die niet gemakkelijk worden opgezegd.

Nieuwe eigenaar

De nieuwe eigenaar van Vkusno & tochka is Alexander Govor, die sinds 2015 als licentiehouder 25 McDonald’s restaurants in Siberië exploiteerde. Hij heeft alle 825 McDonald's-locaties in Rusland gekocht en wil de restaurants binnen twee maanden heropenen.

Ster advertentie
Ster advertentie