OMG

Wereldberoemd bananenkunstwerk opnieuw opgegeten: ''Hij had honger''

foto: Instagram @shwan.han
  1. Newschevron right
  2. Wereldberoemd bananenkunstwerk opnieuw opgegeten: ''Hij had honger''

Het gebeurt niet elke dag dat kunstliefhebbers hun honger stillen door een stukje kunstwerk op te peuzelen. Maar dat is precies wat er is gebeurd in het Leeum Museum of Art in Seoel. Een kunststudent at namelijk afgelopen donderdag het veelbesproken kunstwerk van de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan op. De reden achter deze actie? ''Hij had honger''.

Honger

Het bananenkunstwerk verdween in de maag van kunststudent Seung Hwan. Tijdens zijn bezoek aan het museum afgelopen donderdag, heeft hij het opmerkelijke stukje kunst opgegeten dat simpelweg bestond uit een banaan die met ducttape aan de muur was geplakt. Een woordvoerder van het museum vertelde aan CNN: ''De student zei dat hij het werk heeft opgegeten omdat hij honger had.''

Banaan

Het beroemde kunstwerk Comedian werd in 2019 gemaakt door Maurizio Cattelan. Het concept werd in december 2019 voor 120.000 dollar verkocht op de kunstbeurs Art Basel Miami Beach. Ook toen werd het kunstwerk opgegeten, door de Amerikaanse Kunstenaar David Datuna.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bewuste actie

Er lijkt meer aan de hand te zijn dan alleen honger bij de student die het kunstwerk opat. Volgens CNN plakte hij zelfs de schil van de banaan terug op de muur. Hoewel hij aanvankelijk beweerde dat zijn knorrende maag de reden was, blijkt uit de Instagram-video die hij postte dat het om een bewuste en opzettelijke actie ging.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie