OMG

Jongen (13) redt bus vol schoolkinderen nadat chauffeur flauwvalt

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Jongen (13) redt bus vol schoolkinderen nadat chauffeur flauwvalt

Een 13-jarige jongen in de Amerikaanse staat Michigan heeft zijn klasgenoten mogelijk behoed van een groot ongeluk. De tiener genaamd Dillon Reeves aarzelde geen seconde toen de bestuurster het bewustzijn verloor. Hij nam het stuur over en kon de bus veilig tot stilstand brengen aan de kant van de weg.

Duizelig

Op woensdag 26 april brengt een buschauffeur zo'n zestig leerlingen van het Carter College in Warren, een stadje ten noorden van Detroit, na een lange schooldag weer naar huis. Op beelden van het incident is te zien hoe de buschauffeur het opeens erg warm krijgt en duizelig wordt. Ze meldt dat het niet goed met haar gaat en dat ze zal moeten stoppen. Te zien is hoe ze een paar keer een inhaler naar haar mond probeert te brengen. Voor ze echter een veilige plek bereikt om tot stilstand te komen, raakt ze buiten bewustzijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Paniek

De bus rijdt een aantal seconde door, totdat Dillon opmerkt dat de bestuurster niet langer bij bewustzijn is. Hij rent naar haar toe, neemt het stuur over en weet met zijn voet bij de rem te komen. De jonge held blijft opvallend kalm terwijl de rest van de bus in paniek uitbarst. "Bel 911", roept de jongen naar zijn klasgenoten. De hulpdiensten ontfermen zich bij aankomst meteen over de bestuurster. Zij maakt het inmiddels weer goed, zo meldt CNN.

Veel lof

Robert Livernois, verantwoordelijk voor de openbare scholen in Michigan, prijst Dillon tijdens een persconferentie voor zijn heldendaad. "De gemeente Warren is enorm trots op deze jonge held", benadrukt hij. "De reactie van deze leerling heeft een enorm verschil gemaakt." "Dillon Reeves heeft kunnen voorkomen dat een zeer tragisch ongeval kon gebeuren", vult gemeenteraadslid Jonathan Lafferty later aan op Facebook.

Kleine held

De ontroerde ouders van de jongen, Steve en Ireta Reeves, noemen hun zoon "een kleine held". "Ik kan gewoon niet uitleggen hoe trots ik op hem ben", vertelt Ireta tijdens de persconferentie. Volgens zijn vader heeft Dillon al jong geleerd hoe je een auto bestuurd. Hij zou hem vroeger op zijn schoot over landweggetjes hebben laten rijden. Dillon zou daarnaast de auto van zijn vader ook wel eens parkeren en hij is een geoefend chauffeur van golfkarretjes.

Ster advertentie
Ster advertentie