OMG

11-jarige held Davyon redt zowel klasgenootje als oudere vrouw op één dag

foto: Facebook: Muskogee Public Schools
  1. Newschevron right
  2. 11-jarige held Davyon redt zowel klasgenootje als oudere vrouw op één dag

Davyon Johnson is een van die helden die geen cape nodig heeft. De 11-jarige jongen uit het Amerikaanse Oklahoma redde namelijk een klasgenootje die aan het stikken was en bracht een oudere vrouw in veiligheid bij een woningbrand. En dat allemaal op dezelfde dag!

Dopje in keel

Zijn heldhaftige daden vonden plaats op 9 december. Schooldirectrice Latrica Dawkins vertelt aan een lokale krant dat een klasgenootje van Davyon stikte in de dop van een flesje water. Dat gebeurde toen de klasgenoot het dopje in zijn mond deed terwijl hij zijn fles bijvulde. Het dopje schoot toen in zijn keel. "Davyon sprintte onmiddellijk naar hem toe en paste de heimlichgreep toe", vertelde Dawkins.

Geleerd via YouTube

Davyon vertelde dat hij de heimlichgreep heeft geleerd door YouTube-video's te bekijken. Volgens hem is het heel belangrijk om die greep te leren. "Voor het geval dat je jezelf ooit in dezelfde situatie bevindt als ik. Dan weet je wat je moet doen", zei hij. Volgens zijn schooldirectrice heeft Davyon altijd de droom gehad om later in de spoedhulp te werken, net zoals zijn broer. "Die wens heeft hij nu in praktijk kunnen brengen door het leven van een jongeman te redden."

Alsof het redden van zijn klasgenoot nog niet heldhaftig genoeg was, bracht Devyon later die dag een oudere vrouw in veiligheid. Het huis van de vrouw was namelijk in brand gevlogen, maar door het ingrijpen van Davyon bleef ze ongedeerd. "Ze liep haar huis uit en stond op het portiek. Als goede burger dacht ik: ik ga oversteken en haar naar haar auto helpen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oorkonde

Uiteraard werd Davyon beloond voor zijn heldhaftige optredens. Zo kreeg hij een speciale oorkonde van de politie. Daardoor mag hij zich voortaan erelid van de politie noemen.

Ster advertentie
Ster advertentie