OMG

Spookrijder steelt 1250 liter benzine en wordt na achtervolging opgepakt

foto: ANP | Ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Spookrijder steelt 1250 liter benzine en wordt na achtervolging opgepakt

De politie heeft gisteren een man aangehouden die bij een tankstation in Breukelen 1250 liter benzine had gestolen. Die had hij in vaten achterin zijn busje geladen. Na een lange achtervolging, waarbij de dief nog een tijdje spookreed, werd hij uiteindelijk gepakt in een weiland bij het dorpje Hoogkarpsel, zo'n 80 kilometer verderop.

Achtervolging

De politie kreeg gisteren een melding binnen van benzinediefstal: volgens vrachtwagenchauffeurs was iemand met een speciaal voorbereidde auto bezig om brandstof uit vrachtwagens te stelen. Agenten zetten toen op de A7 de achtervolging in op een busje met een Spaans kenteken. Wat volgde was een lange onstuimige jacht, die nog even moest worden stilgelegd omdat de bestuurder een tijdje aan het spookrijden was.

Gepakt na vlucht in weiland

Er werd een grote politie-eenheid ingezet en toen het busje eindelijk was ingesloten, sprintte de man het voertuig uit. Hij vluchtte de omliggende weilanden in, waarna de politie een zoekactie inclusief helikopter en honden inzette. Uiteindelijk werd de man rond 21.30 uur aangehouden, zo meldt NH Nieuws.

Brandweer

Daarmee is het verhaal nog niet ten einde, want ook de brandweer moest nog worden ingeschakeld. De vaten met benzine achterin het busje lekten namelijk, wat gevaarlijk is. Brandweerlieden hebben de boel moeten leegpompen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie