OMG

Van armoede in Kameroen naar Harvard: man gaat viral met inspirerende tweet

foto: Twitter: Desmond
  1. Newschevron right
  2. Van armoede in Kameroen naar Harvard: man gaat viral met inspirerende tweet

De 27-jarige Desmond Jumbam heeft met een simpele tweet ruim 2,5 miljoen likes binnengeharkt. In het bericht postte hij twee foto's, met daarbij de tekst: "Hoe het begon...Hoe het nu gaat." De man uit Kameroen heeft dan ook een inspirerend verhaal: hij groeide op in armoede en schopte het tot het prestigieuze Harvard.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Jeugd

"Het is een verhaal over hoop", vertelt Desmond aan de BBC over waarom de Tweet volgens hem viral is gegaan. "Zeker nu in deze tijd met de pandemie en de huidige globale, politieke situatie."

Desmond vertelt aan Ladbible hoe hij het tot Harvard schopte. "Zoals de eerste foto in mijn Tweet impliceert, groeide ik op in een arme familie in Yaoundé, de Kameroense hoofdstad. Mijn alleenstaande moeder werkte keihard als een schoonmaakster, naaister en kok om mij naar de lagere- en middelbare school te laten gaan."

Desmonds ouders offerden ontzettend veel op voor de toekomst van hun kind: "In 2010 reisde ik naar Amerika om te studeren aan een openbare hogeschool. Ik had genoeg geld voor één semester. Mijn ouders sloten daarvoor een enorme lening af."

Uiteindelijk lukte het hem die tijd te verlengen dankzij de hulp van familie, beurzen en door er zelf bij te werken.

Terug

Een belangrijk gedeelte van zijn levensweg, staat niet in zijn korte Tweet. Het verhaal van Desmond eindigt namelijk niet op het Amerikaanse Harvard. De bioloog is weer terug in Kameroen om zijn kennis te delen.

Desmond werkt nu aan het optimaliseren van de gezondheidszorg in verschillende landen in Afrika, zo vertelt hij aan de BBC: "Ik wilde altijd al onderwijs van hoge kwaliteit volgen en vaardigheden opdoen om vervolgens weer terug te komen en Kameroen en Afrika te dienen."

Harvard

Hoewel het heel indrukwekkend klinkt dat Desmond naar Harvard ging, was het nooit zijn doel om daar te belanden. "Harvard is nooit een droom of een doel geweest. Ik had er nog nooit van gehoord toen ik opgroeide", zegt hij tegen Ladbible. "Ik wilde het gezondheidssysteem en de gezondheid van de mensen thuis in Afrika verbeteren. Harvard was toevallig een manier om dat te bereiken."Ster advertentie
Ster advertentie