Naar homepage
OMG

Braziliaanse bankovervallers graven tunnel van 60 meter naar kluis

foto: Vergani Fotografia / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Braziliaanse bankovervallers graven tunnel van 60 meter naar kluis

In Brazilië zijn een paar overvallers helemaal op de La Casa de Papel-tour gegaan. Om de staatsbank Banco do Brasil te beroven, groeven ze namelijk een 60 meter lange tunnel. Het is de boeven uiteindelijk niet gelukt om de kluis te bereiken, want de politie wist het plan net op tijd te dwarsbomen. Volgende keer toch maar El Professor inschakelen?

Heterdaad

Na een onderzoek van meer dan een half jaar betrapte een speciale eenheid van de politie de bende dit weekend op heterdaad. Bij een woning die gebruikt werd voor het plan waren ze bezig met het graven van de tunnel, die ondertussen al tot aan onder het bankgebouw reikte. Verschillende media melden dat er een vuurgevecht volgde waarbij twee van de criminelen om het leven kwamen. Zeven mensen zijn gearresteerd

Gespecialiseerd

De overvallers horen bij een criminele bende die bekendstaat om het plegen van bankovervallen in het hele land. Ze lijken gespecialiseerd in dit soort acties. Op foto's is te zien hoe de tunnel compleet uitgerust was met elektriciteit en een ventilator.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie