OMG

Sekteleider Kenia liet volgers zichzelf uithongeren om "sneller in de hemel te komen"

foto: Twitter @Copskenya
  1. Newschevron right
  2. Sekteleider Kenia liet volgers zichzelf uithongeren om "sneller in de hemel te komen"

De politie in Kenia trof afgelopen week een verschrikkelijk tafereel aan. Op het terrein van een kerk vonden zij na een anonieme tip vijftien uitgemergelde mensen. De politie meldt dat de sekteleider Paul Makenzie Nthenge zijn volgers had aangezet om zichzelf uit te hongeren om zo "sneller in de hemel komen".

Vier doden

Na komst van de politie is het terrein rondom de kerk geëvacueerd. Een deel van de slachtoffers kon niet meer lopen of praten. Vier van de sekteleden hebben de gedwongen uithongering niet overleefd en zes anderen liggen op dit moment in kritieke toestand in het ziekenhuis. Mogelijk zijn er nog meer doden; er werd namelijk ook melding gemaakt van een geheim massagraf in de buurt van de kerk. Deze is nog niet gevonden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Good News International Church

De uitgehongerde personen waren allemaal beïnvloed door dominee Makenzie Nthenge van de Good News International Church, een religieuze groep die leden aanmoedigt om zichzelf uit te hongeren om zo "Jezus te kunnen ontmoeten". De sekteleider werd vorige maand al aangehouden in verband met de dood van twee kinderen. De ouders van de kinderen waren lid van zijn sekte. Hij kwam met een borg van omgerekend 68 euro na een aantal dagen weer vrij.

Slachtoffers vervolgd

Het drama is nog niet voorbij voor de volgers van Makenzie Nhtenge. Een poging tot zelfdoding is namelijk strafbaar in Kenia. De overlevende sekteleden zullen waarschijnlijk vervolgd worden, zo laat de lokale politie weten.

Ster advertentie
Ster advertentie