OMG

Jongen (12) omgekomen bij spelen Russische roulette in de VS

foto: Shutterstock | Ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Jongen (12) omgekomen bij spelen Russische roulette in de VS

In de Amerikaanse stad Jackson in Mississippi is een 12-jarige jongen omgekomen bij het spelen van Russische roulette. Dat deed hij met een groepje leedtijdsgenoten. Het lichaam van de jongen, genaamd Markell Noah, werd vrijdagavond gevonden in een verlaten huis.

Russische roulette

Bij Russische roulette wordt een revolver gevuld met ÊÊn kogel. Vervolgens wordt de cilinder, waarin ruimte is voor zes kogels, rondgedraaid, zodat niemand weet waar die ene kogel zit. De 'spelers' zetten dan een voor een het wapen tegen hun hoofd en halen de trekker over. Als er niks gebeurt, is de volgende aan de beurt. De kans dat je overlijdt is dus een op zes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drie mensen opgepakt

Na het overlijden van Markell zijn twee minderjarigen opgepakt op verdenking van moord. Verder is er een volwassene van 21 jaar oud opgepakt wegens mogelijke medeplichtigheid aan moord. Dat meldt persbureau AP.

Onderzoek

Verdere details zijn nog niet bekendgemaakt. Familieleden van de overleden jongen delen op social media berichten waarin ze schrijven niet te geloven dat het om Russische roulette ging. "Markell's dood was geen spelletje", schrijft zijn zus. Het politieonderzoek is nog in volle gang.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie