OMG

Meisje (14) overleden nadat achtbaankarretje afbreekt in Deens pretpark

foto: Ter illustratie (Shutterstock)
  1. Newschevron right
  2. Meisje (14) overleden nadat achtbaankarretje afbreekt in Deens pretpark

Een 14-jarig meisje is donderdagmiddag ongekomen door een achtbaanongeluk in het Deense pretpark Tivoli Friheden. Daarbij raakte ook een 13-jarige jongen gewond aan zijn hand. Het park is na het ongeluk ontruimd.

Karretje afgebroken

Tijdens de rit brak het achterste karretje van de Cobra-achtbaan af, waar het meisje in zat. Hoe het karretje heeft kunnen afbreken, is nog onbekend. De directeur van het pretpark vertelde aan de krant Århus Stiftstidende dat de andere karretjes op zo'n drie meter hoogte tot stilstand kwamen. De mensen die op dat moment in de achtbaan zaten, werden uiteindelijk uit hun nachtmerrie verlost door de brandweer.

'Keiharde knal'

Een getuige vertelt aan een journalist van Århus Stiftstidende dat er een "keiharde knal" te horen was. "Mensen huilden en een moeder stond bij de achtbaan terwijl ze meerdere keren 'mijn kinderen, mijn kinderen' schreeuwde." Behalve de politie gaan ook experts onderzoeken wat er is misgegaan. Getuigen van het ongeluk en nabestaanden krijgen psychologische hulp aangeboden.

Eerder ongeluk

Het is niet de eerste keer dat er een ongeluk gebeurt met de Cobra-achtbaan, die 400 meter lang en 25 meter hoog is. Ook in 2008, vlak na de opening van de achtbaan, raakten vier jongeren namelijk gewond. Dit nadat het voorste karretje crashte door een overbelaste as.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie