OMG

Attractiepark zoekt mensen die 24 uur in achtbaan willen voor goed doel

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Attractiepark zoekt mensen die 24 uur in achtbaan willen voor goed doel

Voor mensen die gek zijn op achtbanen en graag iets bijdragen aan de samenleving heeft Attractiepark Toverland een uniek voorstel. Om geld in te zamelen voor een goed doel zijn ze op zoek naar vrijwilligers die 24 uur in een achtbaan willen zitten.

24 uur

De achtbaan waar vrijwilligers 24 uur in zouden moeten vertoeven, heet 'Troy'. Voor de meeste mensen is één ritje in deze achtbaan waarschijnlijk meer dan voldoende. De attractie is namelijk 1077 meter lang, 35 meter hoog en haalt een snelheid van 90 kilometer per uur.

De 24-uur-durende rit vindt plaats in het weekend van 2 en 3 juli en biedt plek aan 12 waaghalzen. Op 13 mei is er eerst een testdag waar kandidaten een rit van 2 uur zullen maken. "Mensen zullen dan al afvallen omdat ze erachter komen dat het fysiek niet haalbaar voor ze is", laat woordvoerder Tessa Maessen weten.

Goede doel

Tijdens de actie zal er geld worden ingezameld voor Stichting Durf Te Vragen, dat jongeren helpt psychische problemen te herkennen en te erkennen. De zitjes naast de kandidaten zullen worden geveild, waardoor bezoekers die 24 uur teveel vinden 25 minuten kunnen meerijden.

Ster advertentie
Ster advertentie