OMG

Vrouw komt met misvormde hand uit niersteenoperatie

foto: TikTok: @stephanielouise314
  1. Newschevron right
  2. Vrouw komt met misvormde hand uit niersteenoperatie

Een 34-jarige vrouw uit Engeland gaat viraal op TikTok nadat artsen tijdens een niersteenoperatie onverwachts haar vingers moesten amputeren vanwege een levensbedreigende ontstekingsreactie. De nietsvermoedende vrouw kwam uit de operatie met een hand in de vorm van een haaienkop.

Sepsis

Sadie Kemp ging op Eerste Kerstdag naar het ziekenhuis, omdat ze extreme pijn had in het gebied rondom haar nieren. De artsen bepaalden dat ze naar de eerste hulp gebracht moest worden voor een operatie om een niersteen te laten verwijderen. Tijdens de chirurgische ingreep kregen haar ledematen de levensbedreigende ontstekingsreactie sepsis. De aandoening is de belangrijkste doodsoorzaak van patiënten die onder het mes liggen.

Vingers geamputeerd

In een wanhoopspoging om Kemps leven te reden, brachten de artsen haar in een kunstmatige coma en amputeerden ze alle vingers van haar linkerhand. Dit deden ze om de bloedcirculatie op peil te houden. Het idee van de chirurgen slaagde, alleen kwam Kemps linkerhand er door de zwelling uit te zien als de kop van een haai.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zelfspot

De moeder van twee maakte zich geen zorgen over het verlies van haar vingers toen ze wakker werd van de operatie. In plaats daarvan reageerde ze luchtig, mede door de nawerking van de narcose, en begon ze video's van haar hand op het internet te plaatsen terwijl ze de iconische themamuziek uit de haaienfilm Jaws neuriede.

"Ik wist van tevoren niet dat mijn hand eruit zou gaan zien als een haaienkop, maar ik ben blij dat ik de operatie overleefd heb", zei Kemp tegenover The Mirror. Haar video is inmiddels meer dan negentig miljoen keer bekeken en ze wordt vooral geprezen voor haar zelfspot en optimisme.

Ster advertentie
Ster advertentie