OMG

Zeldzame Pokémonkaart levert 420.000 dollar op bij veiling

  1. Newschevron right
  2. Zeldzame Pokémonkaart levert 420.000 dollar op bij veiling

Als je hoort wat voor bedragen er worden neergeteld voor zeldzame Pokémonkaarten, krijg je er hoogstwaarschijnlijk ontzettend veel spijt van dat je ze ooit hebt weggedaan. Zeker als je ooit een Charizard-kaart in je bezit hebt gehad. Zo werd afgelopen week een kaart van de vuur-Pokémon voor maar liefst 420.000 dollar (382.000 euro) geveild.

'Heilige graal'

De zeldzame holografische kaart van Charizard behoort volgens veilingsite PWCC Marketplace tot de eerste editie van de Pokémon Base Set Shadowless-kaarten. Van de kaart zijn er wereldwijd 3000 geproduceerd en slechts 121 daarvan zijn nog in perfecte staat.

Volgens PWCC Marketplace was het tot vorige week nooit eerder voorgekomen dat er zo'n hoog bedrag werd betaald voor een holografische Charizard. "Deze vuur-Pokémon wordt over het algemeen gezien als een van de heilige gralen van de Pokémon-wereld. De kaart zal de komende jaren rendement blijven opleveren en is een eersteklas investeringsstuk voor elke portefeuille", aldus de veilingsite.

Enorme bedragen

In november vorig jaar sprak FunX met Devin die zijn baan opzegde om zich fulltime te richten op de handel in Pokémonkaarten. Hij schrok er naar eigen zeggen enorm van toen er online enorme bedragen werden geboden voor zijn kaarten. Hoewel zijn collectie tonnen waard is, zijn er een aantal kaarten die hij beslist niet wil doorverkopen. "Omdat ze meer waard worden, maar ook omdat ik het vet vind om ze te hebben, omdat er niet zoveel van zijn in de wereld. Als m'n dochter straks achttien is, kan ik zeggen: deze zijn nu voor jou. Als een soort studiepotje."

Ster advertentie
Ster advertentie