OMG

VIDEO: Top 10 best betaalde hiphop-artiesten

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Top 10 best betaalde hiphop-artiesten

Business magazine Forbes gooit er elk jaar weer een lijstje uit met de hiphop artiesten die het meeste geld hebben binnen geharkt. Wie zit er in 2016 op de gouden troon?

Enige vrouw

De enige vrouw binnen de top 10 is natuurlijk Nicki Minaj. De nummer zes kreeg maar liefst 20,5 miljoen dollar bijgeschreven op haar bankrekening.

Meeste albums

Haar platenlabelmaatje Drake staat ondanks dat hij de meeste albums heeft verkocht niet op één. De Canadees staat met 38,5 miljoen dollar op nummer vier. Hij verdiende niet alleen geld met muziek. Zo had hij ook deals met Apple, Sprite en Nike lopen.

Nummer één

De nummer één uit de hiphop scene verdient nog nauwelijks geld met het maken van muziek. Maar de slimme zakenman heeft een aantal jaar geleden een paar vette deals geregeld die nog steeds veel geld in het laatje brengen, maar liefst 62 miljoen dollar!

De bekendste deal is natuurlijk die met Diageo's Ciroc Vodka. Deze vodkaflessen zie je vaak in urban videoclips voorbijkomen. Het gaat hier natuurlijk om niemand minder dan Sean Combs a.k.a. P. Diddy!

Ster advertentie
Ster advertentie