OMG

Man test positief op corona, hiv en apenpokken na vakantie in Spanje

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Man test positief op corona, hiv en apenpokken na vakantie in Spanje

Een Italiaan heeft tijdens zijn vakantie in Spanje drie verschillende virussen opgelopen. De 36-jarige man raakte in één keer besmet met corona, hiv en apenpokken. Dat meldt het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Infection.

Uniek

De medische status van de man is uniek: nooit eerder zijn bij iemand de drie ziektes tegelijkertijd vastgesteld. In juni was de man vijf dagen in Spanje geweest, waar hij onbeschermde seks zou hebben gehad. Negen dagen na zijn terugkeer kreeg hij last van koorts, keelpijn, hoofdpijn en klachten van vermoeidheid. Daarna kreeg hij ook nog ernstige huiduitslag op zijn gezicht en andere lichaamsdelen, gevolgd door de vorming van puisten.

Spoedeisende hulp

Vanwege de ernst van de klachten moest de man in eerste instantie zelfs naar de spoedeisende hulp. Na onderzoek bleek dat hij inderdaad corona, hiv en apenpokken had opgelopen, wat allemaal recente besmettingen waren.

Na bijna een week werd de man ontslagen uit het ziekenhuis, waarna hij relatief snel herstelde van corona en apenpokken.

Ster advertentie
Ster advertentie