OMG

Britse WWII-veteraan (99) haalt miljoenen op voor strijd tegen corona

foto: JustGiving: TomsWalkForTheNHS
  1. Newschevron right
  2. Britse WWII-veteraan (99) haalt miljoenen op voor strijd tegen corona

Een Britse oorlogsveteraan is in Engeland een prachtige actie begonnen. De 99-jarige Tom Moore, die tijdens de Tweede Wereldoorlog als soldaat heeft gevochten, is erin geslaagd om maar liefst 6,4 miljoen euro op te halen voor de gezondheidszorg in Engeland. De man wilde iets betekenen in de strijd tegen corona en besloot daarom voor het oog van de hele wereld rondjes door zijn tuin te lopen met behulp van zijn looprek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Klein begonnen, groot geëindigd

Oorspronkelijk wilde Tom slechts 1.000 euro inzamelen door 100 rondjes te lopen. Hij wordt deze maand namelijk 100 en dat leek hem een mooi streven. De 99-jarige wilde vooral een manier vinden om de zorgmedewerkers te bedanken voor alle hulp die hij in de loop der jaren heeft ontvangen. Tom heeft huidkanker gehad en ook veel last van zijn heupen, dus zodoende heeft hij de afgelopen jaren veel gebruik van de zorg moeten maken. Daarom loopt hij nu elke dag rondjes in zijn 25 meter lange tuin in Marston Moretaine, Bedfordshire. Wat hij niet zag aankomen echter, is dat de actie viral ging en niet een paar honderd, maar een paar miljoen in het laatje zou brengen!

Compleet overdonderd

De avonturen van Tom worden iedere dag gedeeld op zowel zijn YouTube- als Twitter-pagina. Zijn verzorgsters waren dan ook verheugd om het succes van de actie aan hem te vertellen. "We kunnen niet wachten om morgen het nieuws aan Tom te vertellen, hij zal zijn oren niet geloven", schrijven ze.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tom bedankt iedereen

Tom reageerde later zelf bij de BBC op het succes. "Ik wil de Britten vanuit de grond van mijn hart bedanken. Wie had gedacht dat wanneer ik een doel van 1.000 pond een week geleden stelde, dit tot £ 800.000 (inmiddels zijn het dus al miljoenen, red.) had kunnen oplopen?" Hij voegt daar vervolgens aan toe: "Het is moeilijk om je al deze vriendelijke mensen voor te stellen die tot nu toe hebben gedoneerd. Het is gewoon geweldig."

Bekijk hierboven naar Toms actie. Wil jij ook aan hem doneren? Dat kan hier!

Ster advertentie
Ster advertentie