Up 2 Date

Vrouw mag pasgeboren dochter niet aanraken door besmetting met coronavirus

foto: Gacetinmadrid.com
  1. Newschevron right
  2. Vrouw mag pasgeboren dochter niet aanraken door besmetting met coronavirus

Een vrouw in Spanje had de geboorte van haar dochter waarschijnlijk heel anders voorgesteld. Moeder Felicia kreeg een paar dagen voor de bevalling te horen dat ze besmet was geraakt met het coronavirus en daarom niet in contact mocht komen met haar baby.

Videogesprek

Moeder en dochter werden direct na de geboorte van elkaar gescheiden in het Madrileense Gregorio Marañón-ziekenhuis. Felicia en haar man konden hun dochter wel zien dankzij het ziekenhuispersoneel. Zij hadden namelijk een videogesprek geregeld zodat ze de kleine met behulp van een tablet konden zien.

Band tussen moeder en dochter

Het ziekenhuis zegt dat ze bij gebrek aan huid-op-huid-contact families op deze manier willen helpen met dichter bij elkaar komen. Dat kan terwijl ze praten of zingen, zodat er toch een band tussen hen wordt verweven, totdat ze elkaar fysiek kunnen ontmoeten. De tablets zijn geschonken door een stichting en worden gebruikt op meerdere ziekenhuisafdelingen om de communicatie tussen geïsoleerde coronapatiënten en hun familieleden te vergemakkelijken. Laten we hopen dat Felicia snel geneest zodat ze de baby snel in hun armen kunnen houden.

Ster advertentie
Ster advertentie