OMG

Honden vallen tiener aan in Nieuwegein, baasje krijgt celstraf

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Honden vallen tiener aan in Nieuwegein, baasje krijgt celstraf

De rechtbank heeft een celstraf van vier maanden opgelegd aan een vrouw wier honden een tiener beten in Nieuwegein. De helft van de straf is voorwaardelijk met een proeftijd van tien jaar. De rechter heeft besloten dat de 59-jarige vrouw tijdens haar proeftijd geen honden mag houden.

Incident

Op 19 mei 2022 werd een op dat moment veertienjarige jongen, slachtoffer van de agressieve Amerikaanse bulldogs. De jongen werd op een industrieterrein aangevallen door de twee honden waardoor hij viel van zijn fiets. Vervolgens werd hij meermaals door beide honden gebeten. Hierbij liep hij 41 bijtwonden op.

De jongen werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling en heeft blijvend letsel overgehouden aan deze aanval. In de uitspraak van het hof staat dat de jongen “voor het leven getekend is”.

Uitspraak hof

Het hof verwijt de vrouw dat ze onvoorzichtig en nalatig gehandeld zou hebben. Zo waren de honden niet aangelijnd en droegen ze geen muilkorf. Ook bleek dat de honden al eerder agressief gedrag hadden vertoond en zelfs iemand hadden gebeten. Volgens het hof had de vrouw hierdoor extra alert en voorzichtig moeten zijn.

In april 2023 werd de vrouw al veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken. Daarnaast is haar een werkstraf van 120 uur opgelegd. De vrouw ging tegen deze uitspraak in hoger beroep en dat viel nadelig uit. Het hof besloot haar forser te straffen dan de politierechter deed in de eerste aanleg.

Ster advertentie
Ster advertentie