Naar homepage
OMG

Diepste zwembad ter wereld geopend in Dubai: inclusief onderwaterstad

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Diepste zwembad ter wereld geopend in Dubai: inclusief onderwaterstad

Heb je ooit getwijfeld om een vakantie te boeken naar Dubai? Dan trekt deze nieuwe attractie je wellicht over de streep, want sinds afgelopen weekend pronkt de stad in de Verenigde Arabische Emiraten met het diepste zwembad ter wereld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

60 meter diep

Het zwembad, genaamd Deep Dive Dubai, is maar liefst 60 meter diep en verbreekt daarmee het record van de vorige recordhouder. Tot voor kort was het Poolse zwembad Deepspot namelijk het diepste zwembad ooit met ongeveer 45 meter. Deep Dive Dubai is speciaal voor avontuurlijke duikers aangelegd en om af te dalen richting de bodem van het zwembad, heb je uiteraard duikapparatuur nodig.

Onderwaterstad

Om het zwembad te vullen was zo'n 14 miljoen liter zoetwater nodig. Dat is meer dan zes olympische zwembaden bij elkaar! Het meest indrukwekkende aan het zwembad is echter de onderwaterstad die maar enkele meters onder water ligt. In deze "verzonken" stad kun je onder andere achter het stuur van een auto kruipen, plaatsnemen op een motor en zelfs een potje tafelvoetballen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Duikapparatuur en begeleiding nodig

Bezoekers die een duik willen nemen in het 60 meter diepe zwembad mogen zo'n 30 à 40 minuten onder water blijven. Daarbij is gelukkig ook duikapparatuur en begeleiding inbegrepen. Ook is Deep Dive Dubai momenteel alleen nog op uitnodiging te bezoeken en binnenkort voor het grote publiek. Bezoekers die het niet aandurven om een duik te nemen in het diepe zwembad kunnen gerust achter dik glas kijken naar de indrukwekkende onderwaterstad.

Ster advertentie
Ster advertentie