OMG

Vrouw gearresteerd die olympisch vuur probeerde te doven met waterpistool

foto: YouTube: usamica
  1. Newschevron right
  2. Vrouw gearresteerd die olympisch vuur probeerde te doven met waterpistool

In Japan is een 53-jarige vrouw gearresteerd omdat ze met een waterpistool probeerde het olympisch vuur te doven. Ze stond aan de kant van de weg tijdens de officiële estafettetocht en riep "stop de Olympics!" Het waterstraaltje uit het speelgoedpistooltje had echter niet veel effect. De drager van de fakkel liep ongestoord verder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Protest

De vrouw was aan het protesteren tegen de Spelen in Tokio bij de fakkeltocht in Ibaraki, een regio in de buurt. Zoals meer mensen in het land is ze het er niet mee eens dat het sportevenement tijdens een pandemie wordt gehouden. Volgens de lokale politiechef is ze gearresteerd wegens het 'opzettelijk mikken op de hardloper en het verstoren van de estafettetocht'. Ook al ging het om een waterpistool, de politie neemt haar actie serieus: "Je kunt niet zomaar water op mensen schieten zonder reden. Ze was niet zomaar aan het spelen, dit is geen kinderspel", aldus de woordvoerder tegen VICE World News.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vaccinatiegraad

De Olympische en Paralympische Spelen zouden eigenlijk vorig jaar plaatsvinden, maar werden toen vanwege de coronapandemie verplaatst naar dit jaar. Op 23 juli gaat het evenement van start, maar demonstranten vinden dat Japan niet klaar is om zo'n groot evenement te organiseren, omdat het aantal gevaccineerden nog te laag is. Sporters vanuit de hele wereld uitnodigen zou daarom een te groot risico voor verdere verspreiding van het virus zijn. Volgens de meest recente cijfers is 14% van de Japanse bevolking volledig gevaccineerd.

Ster advertentie
Ster advertentie