OMG

Amerikaan aangeklaagd voor het smokkelen van 3 grote pythons in zijn broek

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Amerikaan aangeklaagd voor het smokkelen van 3 grote pythons in zijn broek

De 36-jarige Calvin Bautista uit New York riskeert een jarenlange gevangenisstraf vanwege het smokkelen van drie Birmese pythons bij een Amerikaans-Canadese grensovergang. De man had de slangen in zijn broek verstopt tijdens een bussrit die de grens van de VS en Canada overstak.

Vergunning

Toen de bus bij de grens van Canada aankwam, vond er tot grote schrik van Bautista een wel erg grondige controle plaats. Zijn geliefden slangen werden hierbij in zijn broekspijpen ontdekt. Om de pythons mee de grens over te nemen, heb je een vergunning nodig en die had de man niet. Daarop werd hij aangehouden.

5 meter

Het is niet bekend hoe de man het voor elkaar heeft gekregen de slangen onder controle te houden tijdens de lange busrit. Birmese pythons kunnen wel 5 meter lang worden en worden beschouwd als 'schadelijk voor de mens'. Het is niet bekend wat de lengte van de gesmokkelde dieren was en hoe de slangen er na de turbulente busreis aan toe waren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

20 jaar cel

De smokkelpoging vond in 2018 plaats, maar de rechtszaak werd pas deze week behandeld. De man werd gisteren voorgeleid, maar is inmiddels vrijgelaten in afwachting van het verdere proces. Bautista kan een maximale straf van twintig jaar cel en een boete van 250.000 dollar (zo'n 256.000 euro) krijgen.

Ster advertentie
Ster advertentie