OMG

Vrouw trouwt met man die haar beschermde tijdens schietpartij Las Vegas

foto: Instagram: tragedytolove
  1. Newschevron right
  2. Vrouw trouwt met man die haar beschermde tijdens schietpartij Las Vegas

De Canadese Chantal stond op 1 oktober 2017 te feesten op het Route 91 Harvest Festival in Las Vegas. Zoals je je misschien nog wel herinnert, vond daar later op de avond een bloederige schietpartij plaats waarbij 58 mensen om het leven kwamen en honderden gewonden vielen. Vlak daarvoor had Chantal de Amerikaanse Austin ontmoet. De twee sloegen samen op de vlucht en nu, drie jaar later, zijn ze getrouwd.

"Er is een reden dat we elkaar toen ontmoet hebben. We hebben elkaar nodig in deze chaos."

Samen schuilen

Aan Metro vertelt Chantal dat de twee eerst dachten dat het om vuurwerk ging toen de shutter begon te schieten vanuit zijn hotelkamer. "Toen het niet stopte, ging iedereen op de grond liggen." Chantal en Austin belandde tegenover elkaar. "We keken naar elkaar en bleven een tijdje liggen." Toen iedereen begon te rennen, bleef Austin bij Chantal. "We renden het hele terrein over en stopten soms om te schuilen." Uiteindelijk wisten ze ongedeerd aan het geweld te ontsnappen.

"Hij hield me de hele nacht vast en zorgde dat ik veilig was. Nadat we dat hadden meegemaakt, was hij mijn veilige plek."

Langeafstandsrelatie

Eenmaal thuis hielden Chantal en Austin contact via FaceTime. Het feit dat ze samen door een traumatische ervaringen zijn gegaan, schepte een band en de vonk sloeg over. Na een paar weken spraken ze af en al snel hadden ze een langeafstandsrelatie. Lastig, aangezien er in Amerika ingewikkelde immigratieregels gelden. In 2018 vroeg Austin Chantal ten huwelijk. Na een hoop wachten en papierwerk werd Chantals visum afgelopen augustus eindelijk goedgekeurd. Ze trok bij Austin in en de twee trouwden een paar maanden later klein en simpel bij het gemeentehuis. Dat moest namelijk snel gebeuren, in verband met Chantals visum.

Dicht bij elkaar

Een grote bruiloft in Las Vegas staat nog op de planning, maar is uitgesteld vanwege het coronavirus. Ook kan Chantal nog steeds niet reizen of werken. "Ondanks alle ups en downs kan ik me niet voorstellen om dit met iemand anders te doen. We komen er telkens weer sterker uit." Gelukkig kunnen de twee wel samen de quarantainetijd doorbrengen, in plaats van op kilometers afstand. "We kunnen ons niet voorstellen hoe langeafstands-koppels zich nu voelen. Niet naar elkaar kunnen vliegen om elkaar te zien en tripjes cancelen waar je naar uitkeek, is bruut", schrijven ze op Instagram.

Het liefdesverhaal van Chantal en Austin is te volgen op hun Instagrampagina.

Ster advertentie
Ster advertentie