OMG

Groningse studenten feesten erop los in partybus zonder mondkapjes

foto: YouTube: DVHNfoto: YouTube: DVHN
  1. Newschevron right
  2. Groningse studenten feesten erop los in partybus zonder mondkapjes

Het ging er woensdagavond wild aan toe in een partybus vol met studenten uit Groningen. De studenten lapten de coronamaatregelen aan hun laars en feestten dicht op elkaar zonder mondkapjes. Inmiddels is bevestigd dat het om leden van studentenvereniging Vindicat ging, zo bevestigt het bestuur.

'Hardleers'

In de filmpjes die op social media zijn verspreid, is duidelijk te zien dat tientallen studenten aan het feesten zijn met drank en lachgas. Ook is te zien dat zij geen mondkapjes dragen. Volgens stadsblog Sikkom was de dj een werknemer van het partybusbedrijf, die vertelde dat dit 'kan gebeuren omdat studenten hardleers zijn'. Hij geeft aan dat er toezicht is op de bus, maar de werknemer greep zelf geen moment in.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Niet helemaal goed gegaan'

De eigenaar van het partybusbedrijf, Nico Kooistra, bevestigde dat het niet helemaal goed was gegaan. "Niemand had een mondkapje op. Daar zijn we normaal wel heel scherp op. We organiseren meer van dit soort reizen, maar die gaan altijd volgens de maatregelen. Zo doen we een gezondheidscheck en we hebben dus de mondkapjesplicht. Dat is gisteravond even niet goed gegaan."

Een jaar geschorst

De leden zijn inmiddels voor een jaar geschorst. Het gaat om zo'n vijftien tot twintig jongens en meiden. Vindicat-baas Wessel Giezen laat aan Hart van Nederland weten dat hij niet te spreken is over de actie. "Ik ben er piswoest over. Dit gaat tegen alle normen in. Ik snap niet hoe jij als alle horeca dicht is in zo'n bus kan stappen."

Ster advertentie
Ster advertentie