Up 2 Date

Diederik Gommers: "Sla kerst maar een jaartje over"

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Diederik Gommers: "Sla kerst maar een jaartje over"

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, adviseert om kerst een jaar over te slaan. Volgens hem is het te vroeg om de coronamaatregelen rond de feestdagen te versoepelen.

Diederik Gommers vertelt tegen Radio NPO 1 dat hij geen aanwijzingen ziet voor een versoepeling van de maatregelen rond de feestdagen. "We hebben allemaal de neiging om wat perspectief te hebben, ik ook. Om te versoepelen en samen kerst te vieren", zegt hij. "Het is verstandiger om de periode tot het vaccin te overbruggen."

Huiselijke kring

Ook het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde eerder deze week om de coronamaatregelen niet te versoepelen tijdens kerst. Het vieren van de feestdagen zou volgens het OMT alleen in huiselijke kring moeten gebeuren met bijvoorbeeld maximaal zes gasten.

Op elkaar letten

Gommers adviseerde daarentegen om de feestdagen een jaartje aan ons voorbij te laten gaan. "Sla kerst een keertje over." Als mensen er toch voor kiezen om kerst in huiselijke kring te vieren, raadt hij aan om op elkaar te letten. "De kerstdagen worden vaak gebruikt om de eenzaamheid tegen te gaan. Het zijn de meest donkere dagen. We mogen ook al geen Oud en Nieuw vieren en vuurwerk afsteken."

Het kabinet wil op 8 december meer duidelijkheid geven over mogelijke versoepelingen in december.

Ster advertentie
Ster advertentie