Naar homepage
OMG

Man splitst jackpot met vriend vanwege belofte van bijna 30 jaar geleden

foto: Wisconsin Lotery
  1. Newschevron right
  2. Man splitst jackpot met vriend vanwege belofte van bijna 30 jaar geleden

"Ik houd je aan je woord" is een bekende uitspraak, maar voor veel mensen geldt die afspraak niet meer als die heel lang geleden gemaakt is. Dat zit anders bij de Amerikaanse Thomas Cook. Hij won 22 miljoen dollar met een loterij en gaf de helft aan een vriend, Tom Feeney, omdat hij dat bijna dertig jaar geleden met hem had afgesproken.

belofte

De twee gaven elkaar in 1992 de belofte dat als een van de twee ooit de jackpot zou winnen, ze de winst zouden verdelen. Thomas vertelt aan Daily Mail dat toen het zover was, hij afgelopen maand het telefoontje pleegde naar Tom. Hij had een leuke boodschap, want op 10 juni had hij de jackpot van een loterij gewonnen. "Ik had echt zoiets van: neem je me nou in de zeik?!" vertelt Tom over het moment.

bevroor van schrik

Niets was minder waar. Ook Thomas kon eerst niet geloven dat hij gewonnen had. "Het was een hele ervaring toen ik las dat ik die cijfers las", vertelt hij. "Ik bevroor echt een beetje van schrik en gaf het lot aan mijn vrouw. Die verstijfde ook."

comfortabel

Thomas stond erop de deal die hij al die jaren geleden maakte na te komen. "Een belofte is een belofte", zegt hij daarover. Afgelopen donderdag haalden de twee vrienden samen met hun echtgenotes de prijs op. Beiden zijn al met pensioen en hebben niet echt uitgebreide plannen met het geld. Ze willen vooral meer tijd met hun families doorbrengen. "We kunnen nu alles doen waar we ons comfortabel bij voelen", besluit Thomas. "Ik kan me geen betere manier bedenken om met pensioen te zijn."

Ster advertentie
Ster advertentie