OMG

Jaylen (25) ziet moeder aan voor inbreker en schiet haar dood: "Kan niet stoppen met huilen"

foto: Facebook: Monica McNichols-Johnsonfoto: Facebook: Monica McNichols-Johnson
  1. Newschevron right
  2. Jaylen (25) ziet moeder aan voor inbreker en schiet haar dood: "Kan niet stoppen met huilen"

De 25-jarige Jaylen Johnson uit Olivette, St. Louis, heeft zijn moeder per ongeluk doodgeschoten nadat hij haar aanzag voor een inbreker. Hij wist namelijk niet dat zij degene was die 's ochtends vroeg het huis binnenkwam en besefte het zich pas toen het al te laat was. Volgens zijn advocaat William Goldstein kan Jaylen sinds het incident "niet stoppen met huilen".

Inbreker blijkt eigen moeder

Jaylen was samen met zijn vriendin thuis, toen iemand rond 7 uur 's ochtends via de achterdeur binnen probeerde te komen. De 25-jarige was in het bezit van een wapen, omdat hij eerder onder schot was beroofd. Toen hij hoorde dat iemand ogenschijnlijk verdacht het huis probeerde te betreden, twijfelde hij geen moment. Jaylen haalde zijn pistool uit de kast en nam de vermoedelijke indringer direct onder vuur.

De 'inbreker' bleek uiteindelijk zijn 56-jarige moeder Monica McNichols-Johnson te zijn. Jaylen belde onmiddellijk het alarmnummer nadat hij zich realiseerde wat er was gebeurd. Ondertussen probeerde zijn vriendin voor Monica te zorgen. De politie kwam iets voor half 8 lokale tijd ter plaatse en trof de vrouw aan met een schotwond. Ondanks de inspanningen van hulpverleners overleed ze ter plekke aan haar verwondingen.

foto: Facebook: Monica McNichols-Johnson

Monica en haar zoon Jaylen op zijn 20e verjaardag

'Niet stoppen met huilen'

Advocaat Goldstein heeft aan de St. Louis Post Dispatch laten weten dat het ├ęcht gaat om een ongeluk. "Jaylen is sinds het incident niet gestopt met huilen. Hij was altijd een moederskindje en had een mooie toekomst voor zich." De 25-jarige is na het incident naar de gevangenis van St. Louis County gebracht. Zijn borgsom is vastgesteld op 100.000 dollar.

"De stad Olivette is bedroefd door dit tragische incident. We betuigen onze oprechte condoleances aan de dierbaren van Monica Johnson-McNichols", schrijft de politie van Olivette in een verklaring op Facebook. Jaylen, die niet eerder strafrechtelijk is vervolgd, en zijn moeder zouden altijd vredig hebben samengewoond in het huis van het plaats delict. Hoewel de 25-jarige momenteel vastzit, benadrukken de autoriteiten dat ze hem niet zien als "een actieve bedreiging voor de gemeenschap".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie