OMG

Vrijgesproken man krijgt alsnog 19 jaar cel voor doden inbreker in zijn huis

foto: Ter illustratie: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Vrijgesproken man krijgt alsnog 19 jaar cel voor doden inbreker in zijn huis

Karl Townsend, een 32-jarige man uit Halewood in Engeland, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 19 jaar nadat hij vorig jaar een inbreker in zijn huis vermoordde. De man werd in eerste instantie vrijgesproken, maar de jury bepaalde deze week dat hij schuldig is aan doodslag omdat hij te ver zou zijn gegaan.

Herhaaldelijk gestoken

Townsend vermoordde indringer Jordan Brophy in oktober 2021 na een inbraak in zijn huis. Brophy was een van de vier mannen die inbrak in het huis, terwijl Townsend met zijn partner en kind niet thuis waren. Naar verluidt was het criminele kwartet op zoek naar een voorraad drugs.

Hoewel Townsend in eerste instantie werd vrijgesproken van de moord, maakte de jury deze week bekend dat hij de 31-jarige Brophy herhaaldelijk in het hoofd, gezicht en armen had gestoken tijdens de aanval. Rechter Andrew Menary QC, die Townsend vrijdag bij de Crown Court van Liverpool veroordeelde, zei: "Het onwettige geweld dat Townsend gebruikte is op elk niveau schokkend en niet goed te keuren."

'Verdiende het niet'

Tijdens het proces werd duidelijk dat de inbrekers werden opgemerkt door de Ring doorbell-app van Townsend, waarop hij samen met zijn jongere halfbroer naar huis snelde met een groot keukenmes. Bij thuiskomst stak hij vervolgens Brophy herhaaldelijk neer, die ter plaatse stierf aan zijn verwondingen. "Brophy was geen lieverdje. Hij had een aantal eerdere veroordelingen en werd op dat moment onderzocht voor andere zaken. Maar wat hij die nacht ook deed, hij verdiende het duidelijk niet om te sterven zoals hij deed", zei de rechter over de uitspraak.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie